a
  cele 12 nopti magice

      În ciclul sărbătorilor anului, există două perioade când cerurile se deschid și orice om poate parcurge într-o clipă, distanța care ne separă de ierarhiile spirituale. Aceste 12 nopți magice încep imediat după momentele de solstițiu, din vară - 21 iunie și din iarn㠖 21 decembrie.
        Luni 22decembrie 2015 la ora 05.50 Soarele va intra în Capricorn și acest moment marchează sostițiul de iarnă. Începând din noaptea de 22/23 decembrie se derulează cele 12 nopți magice, în care cele 12 ierarhii spirituale de nivel 3 - Arhaii, ne dăruiesc privilegiul unei ”audiențe” directe. Arhaii sunt ierarhia spirituală a căror manifestare fizică este reprezentată de cele 12 zodii sau constelații care formează zodiacul. Cei 12 Arhai sunt identificați sub forma fizică a celor 12 constelații: Berbecul, Taurul, Gemenii, Racul, etc…
      În fiecare din cele 12 nopți magice, una din cele 12 zodii ne acordă o întâlnire directă, în care putem aprofunda specificul zodiei respective, putem dezvolta și amplifica percepția noastră asupra calității zodiei respective sau putem vindeca defectul pe care ni-l evidențiază zodia.
       Dacă vreți să amplificați doza calității zodiei respective, inainte de a adormi, meditați un minut sau două la specificul zodiei și rugați Arhaiul respectiv să vă dea mai mult din esența zodiei respective să vă regleze percepția în așa fel încât să ajungeți la trăirea corectă, justă, a zodiei respective.
          Ordinea în care se succed nopțile și în care ne putem întâlni cu zodiile este următoarea:
Prima noapte, cea din ziua în care Soarele intră în Capricorn, adica noaptea de luni 22 - spre marți 23 decembrie este noaptea Peștilor. Urmează noaptea de marți 23- spre miercuri 24 decembrie- noaptea Vărsătorului. Și tot așa parcurgându-se în fiecare noapte în sens invers fiecare zodie până la Taur și Berbec. Ultima noapte este cea a Berbecului.

 
            Vă prezint în continuare o părere despre esența specifică fiecărei zodii.
 
Noaptea ZODIE VERB Esența specifică (calitatea sau defectul)
21-22 dec Pești A cunoaște
(spiritual)
cunoaștere spirituală, manifestare spirituală, conștiință spirituală
22-23 dec Vărsător A cunoaște
(științific)
originalitate, inventivitate, altruism, lucru în echipă
23-24 dec Capricorn A exploata pragmatism, rigoare, seriozitate, planificare, fire econoamă
24-25 dec Săgetător A înțelege filozofie, religie, artă, simț estetic, poziție justă între frumos și funcțional
25-26 dec Scorpion A dori dorință ( a dărui dragoste) corectitudine, promptitudine, spirit justițiar, pedeapsă
26-27 dec Balanță A echilibra artă, estetică, abilitate în comunicare, negociere, diplomație, interes acordat celorlalți.
27-28 dec Fecioară A analiza
(critica)
vânător de greșeli, perfecționism, corectitudine, critică constructivă,
28-29 dec Leu A vrea arta de a conduce. Să vrei eficiență și performanță pentru tine dar și pentru ceilalți.
29-30 dec Rac A simți simțirea corectă, reală, nealterată, din care rezultă concluzia reală
30-31 dec Gemeni A gândi gândirea vie, activă, constructivă, utilă, practică.
31-01 dec Taur A avea simțul corect al proprietății (cât de mult trebuie să am ca să îmi ajungă?)
01-02 dec Berbec A fi afirmarea de sine trebuie să fie o consecință, o rezultantă și nu un scop, sau un obiectiv.  Dacă fac ceea ce trebuie, atunci mă voi afirma și oamenii îmi vor recunoaște valorea.

        Cereți în noaptea specifică fiecărei zodii să vă ajute să exprimați, să manifestați constructiv, ceea ce aveți nevoie, atât cât aveți nevoie, atunci când aveți nevoie, din ceea ce reprezintă esența specifică acelei zodii.        
   


    
      În această perioadă de 13 zile, de o intensă emanație spirituală, se creează condiții pentru trezirea facultăților subtile ale omului.
     În cele 12 Nopți magice de la solstițiul de iarnă, trăirea Mamei-Pământ, face ca sufletul Pământului să perceapă ca o amintire, toate stările, senzațiile și emoțiile pe care le-a avut în perioada lunilor de vară, ca imagini coborâte din înălțimile stelare. Pământul își amintește cum în cursul verii, a trăit el însuși în depărtările cosmice, în lumea astrelor și a stelelor .
În timpul iernii în timpul celor douăsprezece Nopți Sfinte, Pământul creează posibilitatea  forțelor Arhailor să fie prezente în sfera Pământului, să coboare până la nivelul la care oamenii le pot întâlni.
     A doua imagine polară, are loc la începutul aprinderii Soarelui Spiritual în tenebrele nopții hibernale. Ea se desfășoară de această dată în imensitatea spațiilor stelare, zodiacale. Admirând în nopțile senine de iarnă cerul cu puzderia lui de stele strălucitoare, știm că acolo, în coloniile stelare ale înaltelor Ierarhii, se desfășoară o activitate inimaginabilă încă pentru conștiința noastră obișnuită.
      În aceste zile, măreției celor douăsprezece forțe zodiacale, a celor douăsprezece forțe sfinte ale Universului, care creează și urzesc viitorul Pământului, li se asociază o sublimă emanție Sărbătorească.        
      Pentru a percepe activ și intens influențele Arhailor în cursul celor 12 Nopți magice, putem să ne folosim și de o superbă meditație intitulată "Meditația Ioaneică" de Rudolf Steiner, meditație din care redăm mai jos strofa a treia. 
    Vă recomand să încercați să percepeți fiecare din cele 12 versuri în strânsă legătură cu specificul fiecăreia din cele 12 Nopți magice.
 
CELE 12 NOPȚI MAGICE ÎN 2017-2018
21-22 dec. Prima noapte  Pești 1. În început trăiește EA (amintirea),
22-23 dec. A doua noapte  Vărsător 2. Și amintirea trăiește în continuare,
23-23 dec. A treia noapte  Capricorn 3. Și dumnezeiască este amintirea
24-25 dec. A patra noapte Săgetător 4. Și amintirea este viață,
25-26 dec. A cincea noapte Scorpion 5. Și această viață este Eul omului,
26-27 dec. A șasea noapte Balanță 6.   care izvorăște din om însuși
27-28 dec. A șaptea noapte Fecioară 7. Nu el singur, Christos în el.
28-29 dec. A opta noapte Leu 8. Când el își amintește de viața dumnezeiască,
29-30 dec. A noua noapte Rac 9. În amintirea lui este Christos,
30 -31 dec A zecea noapte Gemeni 10. Și drept viață iradiantă de amintire
31-1 ian A unsprezecea
noapte
Taur 11.        va lumina Christos,
1-2 ian A douasprezecea noapte Berbec 12. În fiecare întuneric direct din prezent.
 
         În noaptea specifică fiecărei zodii ar fi de dorit să cereți ajutorul Entităților de Lumină și Iubire, pentru a putea percepe, exprima și manifesta constructiv, ceea ce aveți nevoie, atât cât aveți nevoie, atunci când aveți nevoie, din ceea ce reprezintă esența specifică acelei zodii.        
           Cereți și veți primi!  

21.12.2017
Alexandru Nicolici