a
kiron in pestI - iNITIEREA CRESTINA


      Observând cu interes mecanica cerească ne atrage atenția declanșarea unui mecanism special care are ca scop să ofere o cale celor care vor să se reîntoarcă la Divinitate.
      Din 8 februarie 2011 Kiron, planeta care indică în astrograma fiecărui om calea de inițiere care se potrivește cel mai bine sufletului nostru, a intrat în zodia Peștilor. De la descoperirea acestei planete, din 1978, omenirea nu a mai avut șansa de a beneficia de impulsurile acesteia filtrate prin intermediul fortelor Arhaiului Pești.
     Influența lui Kiron în Pești se va simți o perioada lunga de timp, până la intrarea acestei planete în Berbec, eveniment care va avea loc la 17 aprilie 2018. 
     Timp de 7 ani Kiron va oferi omenirii influxuri spirituale care vor genera o sete de spiritualitate, orientată în direcția creștinismului. Deoarece Kiron este planeta inițierii acest lucru va aduce perspective foarte frumoase pentru inițierea creștină. Sunt mulți cei care se declară creștini, iar din rândul lor sunt mulți care sunt practicanți fervenți, ce frecventează des lăcașurile de cult creștin. Kiron nu va genera un fluex de oameni orientat spre biserică ci va genera dorința acerbă de a descoperi inițierea creștină. Tainele inițierii creștine se află descrise în Evanghelia lui Ioan, iar manualul de lucru al inițiatului creștin este Apocalipsa.
      Înaintea momentului Înălțării Sale, Christos a repartizat apostolilor și ucenicilor sarcini precise privitor la răspândirea cuvântului divin. Astfel Petru a primit misiunea de a clădi și dezvolta creștinismul popular, destinat marilor mase de oameni dornice de a primi cuvântul lui Christos. Cel mai iubit dintre apostoli, Ioan, a primit misiunea de a dezvolta, pe coordonate discrete, creștinismul inițiatic, bazat pe cele 7 trepte ale inițierii creștine.    
      Puntea de legătură dintre creștinismul popular și cel inițiatic a constituit-o apostolul Pavel, cel care a ales cele 4 evanghelii canonice, care apar astăzi în noul Testament, evanghelii alese din cele 20 de evanghelii scrise de apostoli și ucenici.
      Sfântul apostol Petru a plecat la Roma si a pus bazele Bisericii creștine, ceea care promovează și astăzi creștinismul popular, chiar dacă acum se află într-o formă mult divizată.
      Sfântul apostol Ioan a cutreierat insulele din Marea Egee si a format discret, în condiții aproape conspirative, grupul creștinilor inițiați, un grup restrâns numeric, format din cei care nu s-au mulțumit cu ce le oferea creștinismul popular și acre au căutat să descopere tainele profunde ale creștinismului, tainele drumului spre Împărăția Cerurilor.
      Acum Kiron, timp de 7 ani va aduce în prim plan tainele inițierii creștine, taine pe care tot mai mulți ole vor căuta. Iar cei ce caută vor găsi!
      Intrarea lui Kiron în Pești lansează un curent dominant covârșitor asupra a tot ce înseamnă astăzi cale de inițiere spirituală. Timp de 7 ani cea mai bună variantă o va oferi inițierea creștină. A început “sezonul” inițierii creștine. Ea a fost valabilă și până acum și va fi și după trecerea celor 7 ani, dar acum va fi mult mai ușor să descifrezi tainele inițierii creștine, pentru că a venit vremea ei.
      Kiron generează un prim impuls spre descoperirea inițierii creștine, cu puțin timp inainte de intrarea Nodului Nord în Săgetător (3 martie 2011), moment ce va declanșao mare șansă a oamenilor de a-și forma o concepție spirituală corectă și de a avea o relație funcțională cu Ierarhiile Spirituale. Iar peste alte câteva săptămâni, pe 4 aprilie 2011, planeta Iubirii Divine, Neptun, va intra în zodia sa de domiciliu, în Pești, de unde va revărsa asupra sufletelor noastre a avalanșă de forțe de iubire. Sufletele noastre vor hotărî dacă vom folosi constructiv aceste forțe sau le vom manifesta cu minus și vom creea ne-iubirea.
      Este un moment de maximă deschidere spirituală, în care toți oamenii primesc o invitație directă pentru a se întoarce la Tatăl, pentru a trăi spiritual, împreună cu Ierarhiile Spirituale și cu Divinitatea.
      Căile inițierii creștine sunt acum larg deschise pentru cei care au curiozitatea și curajul de a căuta cea mai profundă inițiere, cea pe care Christos a oferit-o oamenilor și pe care le-a și demonstrat-o practic. Iar la final Christos le-a spus oamenilor: “Și voi puteți și chiar mai bine decât Mine!”
 
Oradea, 17.02.2011
Alexandru Nicolici