a
Boboteaza – Coborârea Eului lui Hristos
peste cele 3 corpuri ale lui Iisus

 

6 ianuarie – este sărbătoarea creștină care marchează coborârea în Planul Fizic a Eului lui Hristos, Primul Fiu de Dumnezeu.

 

Cel care a oficiat actul botezului a fost Ioan Botezatorul, fiul lui Zaharia si Elisabeta, ”cel mai înalt om născut vreodată din femeie”, așa cum l-a caracterizat Hristos.

 

Inainte de Bobotează a existat și s-a manifestat ca Fiu al Omului, Iisus, fiul Mariei și al lui Iosif, Iisus unificatorul liniile regală și sacerdotală ale predecesorilor si a făcut posibil ca Hristos să își aducă Eul în Plan Fizic și să preia corpurile fizic, eteric si astral ale lui Iisus.


Înainte de Botez a existat Iisus. După Botez, Eul lui Hristos, cel de-al 4 lea corp, a preluat cele 3 corpuri ale lui Iisus și s-a manifestat ca un intreg sub numele de Iisus Hristos. Iisus este Fiul Omului, iar Hristos este Primul Fiu al lui Dumnezeu.

 

Actul botezului din apa Iordanului, a fost oficiat de Ioan Botezătorul si a constat în adăugarea la cele 3 corpuri ale lui Iisus a elui de-al 4 lea corp -Eul lui Hristos, care s-a pogorât și a stat peste Iisus și astfel s-au contopit.

 

Urmatoarele 40 de zile, Hristos a preluat, inventariat și cercetat cele 3 corpuri ale lui Iisus, El aflându-se la prima Sa experiență terestră în trup fizic. A petrecut 40 de zile în pustiul Iudeii, pe muntele Carantania. La finalul celor 40 de zile a fost ispitit de Satana si Diavolul și abia din acel moment putem spune că a început cu adevărat misiunea lui Hristos pe pământ.

 

Astăzi sarbatorim acel moment al aterizării Eului lui Hristos, moment care a declanșat cei 3 ani ai Misiunii lui Hristos pe pământ.


6.01.2021
Alexandru Nicolici