a
  evolutia prin mine insumi

 
    Foarte multe secole, omul a fost educat, invatat si descurajat cu formule care i-au dezvoltat dependenta de sefi, lideri sociali sau spirituali. Omul a invatat ca este mic, slab, fara puteri, pacatos si neinsemnat si ca dorintele nu i se pot materializa decat daca solicita bunavointa sefilor sau cerseste Ierarhiilor Spirituale ajutorul. Stiu cuvintele sunt dure, dar fix asa este situatia. Sistemul de organizare sociala, institutiile statului si cele religioase au facut totul pentru apararea privilegiilor liderilor si automat au fost nevoiti sa il reduca pe om la o conditie insignifianta, pana aproape de a-si pierde calitatea de fiinta umana.
    In aceste conditii omul a pierdut orice sansa de evolutie pentru ca nu crede ca i se cuvine, nu merita nimic mai bun si singura dorinta este sa pastreze ce are si sa nu ramana si fara nimicul pe care a fost lasat sa il gestioneze.
    De ce oamenii nu fac nimic sa schimbe situația? De ce nu fac nimic prin care sa aduca lucrurile si situatiile bune in viata lor? De ce nici macar nu se gandesc sa evolueze, material sau emotional? Pentru ca ei nu cred ca pot!
    In urma cu 2000 de ani Hristos ii intreba pe cei care se apropiau de El pentru a fi vindecati daca ei cred ca atingerea de hainele Lui ii va vindeca sau daca au ei aceasta credinta. De aici s-a nascut parerea ca trebuie sa ai credinta, ca sa ai o viata spirituala buna si sa fii beneficiarul tuturor lucrurilor bune pe care Dumnezeu le aduce in viata oamenilor credinciosi.
    Din pacate, multi se declara credinciosi si viata lor nu este deloc buna sau asa cum ei o doresc! De ce? Pentru ca au inteles gresit scopul intrebarilor lui Hristos!
    El dorea sa verifice daca oamenii s-au despartit de legaturile de spirit grup, inclusiv la nivel de legaturi de rudenie, daca au germenle de Eu activat, daca ei cred in forța si puterea acestui Eu, pe care el se pregatea sa il aduca in structura corpurilor fiecarui om, prin ceea ce a facut in si prin Misterul de pe Golgota.
     Ce vroia de fapt Hristos si ce are in prezent omul la dispozitie si poate sa foloseasca?
     Credinta in Eul sau propriu! Credința in tine, in Eul tau, in capacitatile tale si in fortele pe care Eul tau le poate mobiliza pentru realizarea scopului pe care ti l-ai propus. Asa arata definitia reala, corecta si functionala a credinței! Acea credinta despre care Hristos spunea: ”Daca ai avea credinta cat un bob de mustar, i-ai spune muntelui acesta sa se mute si el s-ar muta!”
     Si de unde, cum imi fac rost de o asemenea credinta? Credința in fortele propriului tau Eu trebuie descoperita, dezvoltata si folosita prin verificarea capacitatilor si potentelor proprii pe care le avem fiecare. Cauta sa vezi ce poti sa realizezi prin fortele sufletului tau! Sa crezi in tine, in fortele tale si sa le manifesti, dovedeste faptul ca ai credinta!
      Credinta are 3 trepte: credinta in tine, ca poti sa determini mersul lucrurilor si sa iti construiesti viata asa cum vrei tu, credinta in colaborarea si ajutorul oferite de Entitatile de Lumina si Iubire si credinta in Puterea nelimitata a Scanteii Divine, a Samburelui pe care Dumnezeu l-a daruit fiecarui om si prin care poti sa actionezi ca un Dumnezeu!
      Daca eu cred in mine, in ajutorul ELI si in concretizarea Forței pe care Dumnezeu a pus-o in mine atunci cand m-a creat, atunci am acea credința cu care pot muta muntii din loc!
    Asa ajunge fiecare om la Evolutia prin Eul Propriu!  Evolutia prin mine insumi!


27.03.2017
Alexandru Nicolici