a
  ECHINOCTII SI SOLSTITII

   
        Ciclului anual evolutiv este marcat de 4 momente cheie care definesc pulsațiile energiilor ce alimentează suflarea de viață existentă pe Geea și care pot fi percepute ca și o respirație a Pământului. În cadrul ciclului de manifestare anuală, Geea suportă influențe combinate din partea celor doi Luminători, Soarele și Luna. Ca urmare a acestei influențe combinate se derulează și reglează ciclurile vieții la nivelul regnurilor mineral, vegetal, animal și parțial uman. Primele 3 regnuri sunt influențate total de aceste fluxuri, dar omul, posesor de Liber Arbitru și mai ales de Forțe de Voință, poate să se desprindă parțial și temporar din aceste fluxuri, chiar dacă acest lucru ar trebui făcut în mod conștient, responsabil și mai ales constructiv.
        Cele 4 momente care marchează ciclul anului sunt Echinocțiile de Primăvară și de Toamnă, respectiv Solstițiile de Vară și de Iarnă. În aceste 4 puncte cheie se produc combinații ale influențelor Soarelui și Lunii, din proporțiile lor rezultând amplificarea unor forțe și estomparea unor alte tipuri de forțe.
        Soarele este responsabil pentru fluxul energiilor spirituale, iar Luna dirijează energiile vieții acționând până la nivelul fizic, precum și energiile vieții sufletești, cele care alimentează Forțele de Simțire din fiecare suflet. Când afirmam că Soarele reprezintă Spiritul și Luna definește sufletul, ne referim de fapt la energiile pe care aceste astre le revarsă, pentru a activa coordonatele spirituale și sufletești din viețile noastre, noi oamenii, fiind cei mai conștienți reprezentanți ai tuturor regnurilor terestre.
        La Echinocții, Soarele și Luna își împart în mod egal influențele, fapt vizibil și prin durata zilei și a nopții fiecare având câte 12 ore.
        La Solstițiul de Vară, Soarele se află la maximum de influență, iar Luna este la cel mai mic nivel de influență al ei. Ziua are 15 ore, iar noaptea doar 9 ore și trăim cea mai lungă zi a anului.
        La Solstițiul de Iarnă, Soarele se află la minimum de influență, Luna fiind la apogeul manifestării ei. Ziua are 9 ore, iar noaptea 15 ore și ne confruntăm cu cea mai scurtă zi a anului.
        Se remarcă faptul că Soarele este la maxim în momentul când pătrunde în zodia de Domiciliu a Lunii și este la minim în momentul când își face intrarea în zodia de Exil a Lunii. Această manifestare parcă ar vrea să ilustreze efortul maxim de revărsare a Spiritului în materie care se produce la Solstițiul de Vară și influența minimă, aproape discretă, a Spiritului drămuit cu mare atenție în momentul Solstițiului de Iarnă. Această ”discreție” a Spiritului permite Lunii să amplifice la maxim Forțele de Simțire, Solstițiul de Iarnă reprezentând o perioadă de introspecție ce culminează cu cercetarea profunzimilor sufletului pe care o putem fiecare din noi, privind în noi și observând transformările produse în sufletul nostru ca urmare a evenimentelor din cursul ultimului an. Solstițiul de Iarnă este un moment de bilanț al elementelor (emoții, trăiri, senzații, mulțumiri, bucurii, fericiri) care au îmbogățit sufletul nostru în ultimul an.
        Solstițiul de Vară este un moment de bilanț al realizărilor produse din și prin voința proprie, din deciziile pe care le-am luat în decursul anului. Solstițiul de vară este un moment de măsurare a realizărilor marcate și definite de concretizarea în Planul Fizic a gândurilor, sentimentelor și faptelor noastre. Bilanțul este cu atât mai mare cu cât voința noastră s-a apropiat mai mult de ceea ce a vrut Voința Divină pentru noi.
        Ambele Solstiții declanșează câte un ciclu de 12 nopți magice, în care fiecare om primește invitația de a vizita cele 12 Ierarhii Spirituale ale nivelului 3 - Arhaii, cei care se manifestă în Planul fizic sub forma celor 12 constelații sau zodii. Prima noapte este cea a Peștilor, urmează Vărsătorul, etc..., iar ultima este noaptea zodiei Berbecului. Aceasta succesiune se păstrează la ambele solstiții.
        Vă recomand să citiți un articol pe tema celor 12 Nopti Magice pe care il gasiți la adresa de mai jos: http://www.nicolici.ro/articol.php?id=71 .

 

12.01.2017
Alexandru Nicolici