a
MICUL APOCALIPS ȘI VITEZA A 7-A

 
    Începând din 6.07.1978 si până în prezent omenirea a parcurs o perioadă foarte interesanta de timp, un asa-numit Mic Apocalips. Termenul de apocalips provine din limba greacă și poate fi tradus prin transformare, schimbare, dezvăluire, revelație. Micul Apocalips definește o perioadă dăruită oamenilor de Divinitate, pentru a-i ajuta să se descurce în Planul Fizic și mai ales pentru a-i ajuta să aleagă pe ce coordonate vor să își manifeste evoluția în următoarele vieți. Micul Apocalips se manifestă prin scurtarea distanței între cauză și efect, permitând producerea a mult mai multe evenimente în aceeași unitate de timp. Se derulează începând din 06.07.1978 (intrarea Nodului Nord în Fecioară) și se va finaliza in 2017 în momentul iesirii Nodului nord din Fecioara, la intrarea Nodului Nord in Leu, eveniment care se va produce la data de 9.05.2017.
    Ne aflăm la finalul primei treimi din epoca Peștilor (1413 - 3573) dupa spusele lui Rudolf Steiner și ale lui Nostradamus. Acum, în a 5-a epocă a Perioadei celor 7 Biserici se despart oamenii care vor duce evoluția umanității mai departe în Perioada celor 7 Trâmbițe, de cei care vor să își continue existența în fundătura epocilor a 6-a și a 7-a ale perioadei actuale.
    

Etapa    1-a    06.07.1978 – Fecioara
Etapa a 2-a    12.09.1984 – Taur
Etapa a 3-a    19.11.1990 – Capricorn
Etapa a 4-a    26.01.1997 – Fecioara
Etapa a 5-a    14.04.2003 – Taur
Etapa a 6-a    22.08.2009 – Capricorn
Etapa a 7-a    10.10.2015 – Fecioara – 9.05.2017

        Tranzitul Nodurilor lunare prin toate cele 12 zodii se produce în 18 ani și jumătate. Fiecare zodie este parcursă de Nodul Nord aproximativ într-un an si jumatate. Două ture complete ale Nodurilor Lunare prin cele 12 zodii definesc perioada Micului Apocalips, adică 18,5 +1 8,5 = 37 de ani. Cele două ture sunt necesare pentru acoperirea tuturor atitudinilor definite de Nodurile Lunare în cele 12 zodii, de două ori, odata ca bărbat și odată ca femeie.
       Nodul Nord a intrat din 10.10.2015, orele 00,53 (ora GMT+3), in zodia Fecioarei, unde va rămâne până în 09.05.2017. Ingresul alcătuit pentru  momentul intrării Nodului Nord in Fecioară indică o astrogramă cu Ascendentul in al 2-lea grad din Leu, iar Soarele, guvernatorul Ascendentului este plasat în casa a 4-a, în Balanta. Aceasta indică faptul că în următorii doi ani principala problemă cu care ne vom confrunta va fi generată de sistemul de conducere la nivel inalt cel care va incerca sa gaseasca solutii de compromis in loc de solutii viabile. Cei care vor suporta cel mai dur efectele sunt oamenii simpli, poporul (casa a 4-a). La nivel karmic Vom fi din nou tradati de liderii pe care i-am ales și de la care aveam asteptari mult prea mari, iar asta pare a avea legătură cu karma de grup a poporului. Vom avea probleme datorită concesiilor pe care le vor face liderii si datorita neaplicarii legii in mod egal pentru toti. Actiunile discretionare, politica pumnului în gură, vor impune solutii imorale, ilegale si vom irosi si sansa pe care păream sa o avem in noiembrie 2014.
      Energia declanșată de Nodul Nord din Fecioară va genera o căutare continuă în plan general a rezultatelor concrete. Tot ce nu are finalitate concretă, palpabilă, reală va fi refuzat de majoritatea oamenilor. Goana după eficientă și solutii pragmatice va fi reprezentativă pentru urmatorii 2 ani. Capcana indicata de Nodul Sud in Pesti va aduce impulsul de refugiere in tot ceea este sau se declară spiritual, cu speranța ca Divinitatea va face o minune și viața noastră va fi ulterior perfectă. Tot ceea ce nu implică muncă proprie, directă, activă si mai ales dorință de schimbare a modului de viață, a concepțiilor nu va produce efecte concrete ci va fi doar o capcana larg raspândită.
      Micsorarea distantei intre Cauză și Efect va merge foarte departe, ajungându-se în unele situații la producerea efectului la câteva ore după manifestarea cauzei initiale. Aceasta are scopul de a ne prezenta situația atât de clar încât să nu o mai putem ignora. Pentru a fi ajutați să ne schimbăm modul de viata, ni se pune oglinda în față și vom vedea în mod evident cum trăim cu adevarat.
       Deciziile liderilor vor avea efect negativ asupra nivelului de trai al populației și deși vor urma măriri de salarii, există riscul cresterii inflației, fapt ce va afecta grav capacitatea de cumpărare a populației. Asta va duce la alterarea cursului de schimb valutar, leul ajungând la valori de 4,7 sau chiar mai mult pentru un euro și la cel putin 4,3 pentru un dolar.
      Prezențele lui Venus si Marte în Fecioară vor aduce cosmetizarea scăderii puterii de cumpărare si ambalarea în sloganuri frumoase. Cresterile de salarii în sectorul bugetar vor aduce de fapt scaderea nivelului de cumpărare si relansarea crizei economice. De data aceasta nu va mai fi o criză de tip contabilă, de supraevaluare a unor active ci va fi o criză bazată de lipsa acută a resurselor, in special naturale.
      Prezența Fecioarei pe vârful casei a 3-a și plasarea lui Mercur în Balanta în casa a 3-a indică nervozitate, irascibilitate, generalizarea disputelor și a certurilor. Un factor important pentru crearea unor relații sociale corecte îl constituie comunicarea, factor ce trebuie mult îmbunătățit. Oamenii trebuie să învețe să tacă, să asculte și să vorbească numai când este absolută nevoie și când au cu adevărat ceva de spus.
      Jupiter, Luna, Mercur, Nodul Nord in Fecioară și Mercur și Lilith plasate în Balanta, toate aflându-se în casa a 3-a vor afecta cel mai grav domeniul comunicării, interumane si domeniul telecomunicațiilor. Tot ceea ce inseamna activitate de comunicare va fi afectată de fraude si de decizii anticoncurentiale care vor aduce preturi mult mai mari decat cele reale.
       Certurile și scandalurile vor fi multiple, larg raspândite, aproape toată lumea având ceva de reproșat celorlalți. Conflictele de tot felul vor consuma resurse foarte mari și în loc să construim ne vom irosi în dispute inutile și păguboase.
       La nivelul transporturilor situația se va prezenta foarte rău, iar numărul de accidente va crește și se vor înregistra pagube uriașe și multe victime. Dezvoltarea infrastructurii rutiere va fi blocată pentru următorii 2 ani, din motive procedurale și datorita dezinteresului clasei conducatoare.
       Prezența Balantei pe vârful casei a 4-a si Venus plasata în Fecioară în casa a 2-a va face ca vremea să fie schimbătoare, cu diferențe mari intre minime și maxime si cu putine precipitații. Prezența Soarelui în casa a 4-a în Balanță va indica vânt cu manifestări constante, fapt care va usca pământul si poate genera eroziune.
      Saturn plasat în casa a 5-a în Balanță, respectiv Săgetator indica o perioadă schiombătoare, dominată de imagini false, cosmetizate ca să arate bine, dar care nu vor fi deloc reale sau funcționale. Va fi o perioadă dominată de problematica conceptiilor de viață, subiect care va domina majoritatea discuțiilor.
      Prezența lui Pluto în Capricorn în casa a 6-a aduce crize majore in domeniul sindical, medical și militar, toate generând conflicte și dispute violente. Se vor lua măsuri radicale și vor fi făcute restructurări majore în domeniul angajatilor bugetari.
       Pe vârful casei a 7-a se află Vărsatorul, iar Uranus plasat în casa a 10-a în Berbec va aduce o implicare majoră, energică a României în activitățile internaționale. Se pare că vom fi printre principalii actori implicati în rezolvarea problemelor refugiaților.
     Prezenta lui Neptun în Pesti în casa a 8-a indică evolutie stupefianta in activitatea bancară, evolutie imprevizibilă in acordarea si recuperarea de credite, totul fiind imprevizibil și neobisnuit. În următorii 2 ani sistemul financiar bancar din României va trece prin mari probleme și prin transformări importante.
       În următorii 2 ani se vor produce foarte, foarte multe decese.
       Pe vârful casei a 9-a se află zodia Peștilor, iar Neptun retrograd este plasat în Pești în casa a 8-a ceea ce indică faptul că justiția va fi ineficienta la capitolul recuperare prejudicii, chiar daca se vor aplica destul de multe pedepse. Se vor produce schimbări majore în concepțiile de viață și se va constata o tentattiva de refugiere în domeniul spiritualității demonstrative si nefuncționale ceea ce nu va rezolva problemele oamenilor.
       Prezența lui Uranus în Berbec pe Mijlocul Cerului indică schimbări imprevizibile în activitatea executivului, bulversarea scenei politice și ineficientă guvernamentală. Următorii 2 ani vor fi foarte zbuciumați pentru politica românească.
        Activitatea socială și economică va trece printr-o criză puternică și puține firme vor reuși să supraviețuiască.
       Prezența Taurului pe vârful casei a 11-a și Venus plasata în Fecioara în casa a 2-a indică faptul că Parlamentul va face risipă de bani prin legi pe care economia nu le poate susține. Deciziile legislativului vor genera multe blocaje economice, la un nivel care înca nu a mai fost întâlnit în Romania.
        Prezența Gemenilor pe vârful casei a 12-a și Mercur plasat în Balanță în casa a 3-a indică faptul că principala problemă cu care ne vom confrunta va fi atitudinea impăcuitoare și tendința spre compromis în discutii fapt care nu va aduce decizii functionale si corecte.
       Nodul Nord din Fecioară va determina trierea drastică a elementelor corecte funcționale atât din economie cât și din toate sectoarele vieții oamenilor. Fiecare va constata ce functioneaza în viața lui si ce nu functioneaza.
       Cand esti nevoit să trăiesti in viteza a 7-a, cu distanta intre cauza si efect foarte, foarte mică, atunci esti fortat sa fii eficient si sa faci numai cea mai buna alegere ca sa poti sa tii pasul si sa mentii ritmul de viața.
     Cine nu se adapteaza si nu gaseste instrumente naturale, functionale, eficiente, cine nu va folosi ciclurile si ritmurile naturale in mod foarte corect si exact, nu va face fata situatiei. Aceasta stare se va prelungi foarte mult timp, probabil pe parcursul a câteva generatii. Ori ne adaptăm si devenim performanti ori iesim din joc si părăsim Planul Fizic pentru a lăsa loc altora care vor sa încerce și ei.

De ce a inceput cu Nodul Nord in Fecioara in 1978?


    Micul Apocalips a inceput cu trecerea Nodului Nord prin Fecioara pentru ca axa Fecioara – Pesti este axa care reprezinta Epoca prezentului, cea de-a 5-a Biserica - Sardes, adica Epoca Pestilor (1413-3573).
    A inceput cu trecerea Nodului Nord prin zodia Fecioarei pentru ca aceasta activeaza componenta de karma comuna a umanitatii, care trebuie sa isi rezolve problemele Fecioarei in Epoca Pestilor.
    Tot in acel an a fost ”descoperita”, ”data in folosinta” planeta care defineste calea de evolutie spirituala a fiecarui om –Chiron. Este o confruntare cu karma trecutului pe care ar trebui sa o rezolvam cu atitudinile corecte indicate de evolutia noastra individuala.

    Si mai sunt multe de spus pe aceasta tema... 


29.10.2015
Alexandru Nicolici